Регион Распит

Очи во очи со убијците на своето дете: Родителите на Данка се соочија со монструмите во обвинителство

И двајцата родители биле видно потресени, додека зборувале плачеле, но не кажале ништо ново што јавноста веќе не го знае.

Очи во очи со убијците на своето дете: Родителите на Данка се соочија со монструмите во обвинителство

Во Вишото јавно обвинителство Заечар вчера заврши рочиштето на родителите на убиената Данка Илиќ (2) од Бор. Како што објавија српските медиуми, Ивана и Милош Илиќ дале искази посебно, прво таткото, а потоа мајката.

На распитот на родителите на убиеното девојче присуствувале и обвинетите за нејзината смрт – Дејан Драгијевиќ (50) и Срѓан Јанковиќ (50).

-И Срѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ биле во собата кога сведочеле мајката, а подоцна и таткото на малата Данка. На мајката и објаснивме дека со закон ќе го спречиме присуството на обвинетите, но таа ни одговори, што сите не изненади, дека воопшто не и пречело што двајцата ќе бидат присутни. Така, по желба на мајката, не го спроведовме она што веќе го решивме, а тоа е да ги спречиме убијците да бидат на неколку метри од бремената мајка чие дете, како што се сомнева, беше брутално убиено по законски норми, вели извор за српските медиуми.

Таткото и мајката, како што пренесуваат медиумите, на рочиштето не кажале апсолутно ништо ново.

Тие ги раскажаа движењата на тој ден, на 26 март, кога исчезна Данка, а подоцна се дозна дека е убиена, бидејќи тоа прашање им го поставил обвинителот. И двајцата родители биле видно потресени, додека зборувале плачеле, но не кажале ништо ново што јавноста веќе не го знае.

Обвинителството не сака да зборува за однесувањето на мајката и таткото на средбата со убијците за да ги заштитат, како што велат, повредените родители.

To top