Регион Кфор

На Косово пристигна нов контингент турски војници

За мај е најавено доаѓање на нов контингент припадници на германскиот Бундесвер.

На Косово пристигна нов контингент турски војници

КФОР соопшти дека во Косово пристигнал контингент турски војници за да ја замени претходната италијанска единица.
Во објава на Фејсбук, Кфор објави фотографии од нивното слетување на Косово.

По немирите на крајот на мај минатата година во општините на северот на Косово, меѓународните мировни сили на Косово беа зголемени за околу илјада војници, кои беа распоредени главно на северот на Косово.

За мај е најавено доаѓање на нов контингент припадници на германскиот Бундесвер.

To top