Регион србија

Коста сака да му подари цвеќе на едно девојче за 8-ми март: Момчето кое изврши масакр во Србија кажа кој му недостига најмногу

Момчето кое изврши масакр во ОУ „Владислав Рибникар“ во Белград, Коста Кецмановиќ, постојано мислело на сестра му, па дури сакало и да ѝ купи подарок за 8 март, објави српска Република.

Коста сака да му подари цвеќе на едно девојче за 8-ми март: Момчето кое изврши масакр во Србија кажа кој му недостига најмногу

Момчето кое изврши масакр во ОУ „Владислав Рибникар“ во Белград, Коста Кецмановиќ, постојано мислело на сестра му, па дури сакало и да ѝ купи подарок за 8 март, објави српска Република.

Иако е ладнокрвен и рамнодушен кон злочинот што го извршил, тој сепак понекогаш се прашува каде е и што прави неговата сестричка. Тој дури побара од вработените да му дозволат да ѝ испрати цвеќиња и чоколада за Денот на жената на сестра му – објаснува извор запознаен со случајот.

Изворот додава дека тоа не е сѐ што Коста сакал да ѝ приреди на овој датум. Решил да направи и честитка во која пишува дека не ја заборавил и мисли на неа.

Без размислување рече дека му недостигаат вујко му, кучето и сестра му. Не ги спомна мајка му и татко му. Не покажа никакво жалење што им го уништи животот на неговите родители – вели изворот.

Коста Кецмановиќ на 3 мај во 8.40 часот упадна во основното училиште „Владислав Рибникар“ каде што го застрела школскиот чувар кој починал од повредите. Потоа уби 3 девојчиња кои биле во фоајето на училиштето, па уби 6 ученици и ги рани наставникот по историја и 5 други деца во училницата за часови по историја каде што неговото одделение имало часови.

To top