Вести

Машките младински кошаркарски репрезентации на Македонија напредуваа на ФИБА рангирањето

Машките младински кошаркарски репрезентации на Македонија напредуваа на ФИБА рангирањето

Машките младински репрезентации на Македонија се поставени на 17 место во рангирањето на ФИБА, последното за оваа календарска 2023 година.

Одличниот настап на нашата селекција „Под 20“ година Европското првенство во Скопје, каде го освои второто место, придонесе за зголемениот број на бодови, и на истекот на оваа календарска година,

Македонија има вкупно 360.6 бодови, што е доволно за 36. место во оној поредок на ФИБА, гледано во светски рамки.

Очекувано, Шпанија е лидерската федерација во овој машки сегмент на младинската европска кошарка.

Најнови вести од Вести

To top