Македонија претседателски избори 2024

Се зголемува разликата помеѓу Силјановска Давкова и Пенндаровски

Според првичните резултатите од досега пребројаните гласа од избирачките места до овој момент огромна е предноста на кандидатката Гордана Силјановска Давкова, наспроти Стево Пендаровски.

Се зголемува разликата помеѓу Силјановска Давкова и Пенндаровски

Според првичните резултатите од досега пребројаните гласа од избирачките места до овој момент огромна е предноста на кандидатката Гордана Силјановска Давкова, наспроти Стево Пендаровски.

Имено бројот на гласови од овој процент на избирачи е следен:

Гордана Силјановска Давкова: 126.678 гласа

Стево Пендаровски: 51.965 гласа

Бројот на неважечки ливчиња од овој процент е: 7.555 гласа.

Најнови вести од Македонија

To top