Македонија ДИК

СДСМ поразен од граѓаните: ВМРО-ДПМНЕ со УБЕДЛИВО водство на парламентарните избори

Од преброени 68,93% од обработените избирачи, ВМРО-ДПМНЕ има освоено над 282.779 гласови.

СДСМ поразен од граѓаните: ВМРО-ДПМНЕ со УБЕДЛИВО водство на парламентарните избори

Огромна предност на ВМРО-ДПМНЕ покажуваат досега преброените гласачки ливчиња.

Од преброени 68,93% од обработените избирачи, ВМРО-ДПМНЕ има освоено над 282.779 гласови.

Од овие преброени, СДСМ има 96.777  гласови.

 

Најнови вести од Македонија

To top