Македонија имала масовно крварење

Родилка од Делчево почина на Клиника, била донесена од штипската болница (КРГ)

Од Клиничка болница-Штип најавија повеќе информации во писмено соопштение во текот на утрешниот ден.

Родилка од Делчево почина на Клиника, била донесена од штипската болница (КРГ)

Почина родилка од Делчево на комплексот клиники „Мајка Тереза“ во Скопје.

Родилката прво била донесена во болницата во Штип, а лекарите поради итноста на случајот веднаш ја имаат внесено во сала, каде што го извршиле породувањето, но настапило масивно крвавење кај родилката, по што веднаш и е извршена интервенција.

Мајката и новороденчето веднаш се транспортирани во Клиничкиот центар во Скопје.

Од Клиничка болница-Штип најавија повеќе информации во писмено соопштение во текот на утрешниот ден.

Најнови вести од Македонија

To top