Македонија

РЕТКОСТ ЗА КОЈА ЌЕ ПОЧЕКАМЕ УШТЕ МАЛКУ: Еве кога ќе започне летното сметање на времето, не се разочарувајте!

РЕТКОСТ ЗА КОЈА ЌЕ ПОЧЕКАМЕ УШТЕ МАЛКУ: Еве кога ќе започне летното сметање на времето, не се разочарувајте!

Летното сметање започнува рано изутрина на 31 март во недела.

И тоа во 02 часот, така што со поместување за еден час нанапред, времето во 02 часот се смета како 03 часот.

Секоја година летното сметање се случува во последниот викенд во март, оваа година ретко како тоа се случува на последниот ден од месецот.

Најнови вести од Македонија

To top