Македонија сад

Мисаловски во Вашингтон потпиша Писмо за намера за воспоставување на хармонизиран коридор за воена мобилност

Заедно со колегите Пелеши, Запријанов и Кросето го потпишавме Писмото за намери за воспоставување на хармонизиран коридор за воена мобилност, напиша на Фејсбук министерот за одбрана, Владо Мисајловски.

Мисаловски во Вашингтон потпиша Писмо за намера за воспоставување на хармонизиран коридор за воена мобилност

Заедно со колегите Пелеши, Запријанов и Кросето го потпишавме Писмото за намери за воспоставување на хармонизиран коридор за воена мобилност, напиша на Фејсбук министерот за одбрана, Владо Мисајловски.

Иницијативата на Италија, Македонија, Албанија и Бугарија ќе овозможи побрз проток на воени сили и опрема со што значително ќе се зголеми ефикасноста на воената логистика и операциите во случај на потреба. Писмото за намери е практичен придонес кон напорите на Алијансата за зајакнување на одвраќањето и одбраната на целата територија, зајакнување на воената мобилност и зајакнување на соработката меѓу НАТО и ЕУ, истакна Мисајловски.

Ова е прв меѓународен документ потпишан од новата Влада, додаде Мисајловски.

Поврзани теми

To top