Македонија парламентарни и претседателски избори 2024

Каракутовски: Да ја направиме Македонија повторно горда, гласајте за професорката Силјановска Давкова и ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“

Да ставиме крај на агонијата и безвластието, да ја направиме Македонија повторно горда, да ја направиме професорката Гордана преседател на Македонија за да бидеме вистински горди и да ни се врати достоинството. Да избереме 61 пратеник во Собранието на Република Македонија од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“, да можеме да градиме мостови на развој и да создадеме и да создадеме преспективна држава, вели во своето предизборно обраќање кандидатот за пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Изборната единица 3 Столе Каракутовски.

Каракутовски: Да ја направиме Македонија повторно горда, гласајте за професорката Силјановска Давкова и ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“

-Почитувани малешевци, мои сограѓани пред нас се денови на одлука за иднината на нашата Македонија. Ве повикувам да ставиме крај на агонијата и безвластието, да ја направиме Македонија повторно горда, да ја направиме професорката Гордана преседател на Македонија за да бидеме вистински горди и да ни се врати достоинството. Да избереме 61 пратеник во Собранието на Република Македонија од редовите на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“, да можеме да градиме мостови на развој и да создадеме и да создадеме преспективна држава. Заедно да се избориме за нашата иднина, за иднината на нашите деца да бидат спокојни како граѓани. Јас верувам во вас, лично ве познавам и знам дека времето е дојдено за промена, бидете горди и достоинствени. Македонија навистина победува, вели во своето обраќање Каракутовски.

Најнови вести од Македонија

To top