Македонија седница

Гаши: Владата ќе се гласа најдоцна до 23 часот, можно е пак да снема струја

Собранието до 23 часот мора да гласа за новата Влада поради временските неприлики во Скопје, порача претседателот на Собранието – Африм Гаши по последниот прекин за пауза на седницата.

Гаши: Владата ќе се гласа најдоцна до 23 часот, можно е пак да снема струја

Собранието до 23 часот мора да гласа за новата Влада поради временските неприлики во Скопје, порача претседателот на Собранието – Африм Гаши по последниот прекин за пауза на седницата.

Собранието со својата работа продолжи со работа во 21 часот и 15 минути.

„Наложено ми е дека може да работиме до 23 часот, може да се случи невреме и пак да снема струја. Значи вечерва мора да гласаме за Владата, најдоцна што може е 23 часот, па ќе пристапиме кон процесот на гласање“, рече Гаши.

По 21 часот скопската котлина повторно е зафатена од силно невреме проследено со дожд, грмотевици и засилен ветер.

Деловникот овозможува расправата за избор на Влада да трае максимум до полноќ.

To top