Македонија

ДО ОВОЈ МОМЕНТ: ВМРО-ДПМНЕ со 58 пратеници во македонското собрание, СДСМ и ДУИ со исти број на пратеници!

ДО ОВОЈ МОМЕНТ: ВМРО-ДПМНЕ со 58 пратеници во македонското собрание, СДСМ и ДУИ со исти број на пратеници!

Според првичните пребројани резултати во македонското собрание ова ќе бидат следните пратенички места освоени од партиите.

ВМРО-ДПМНЕ:58

СДСМ:18

ДУИ:18

ВРЕДИ:15

ЗНАМ:5

ЛЕВИЦА:6

Наскоро многу поопширно…

Најнови вести од Македонија

To top