Култура достоен репрезент

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Мандолинскот оркестар „Скопје“ со децении успешно работи и бележи значајни резултати во нашата држава и надвор од неа.

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара

Мандолинскиот оркестар „Скопје“ под диригентска палка на Рамадан и Ерхан Шукри ќе учествува на интернационалниот мандолински фестивал во Анкара, кој ќе се одржи на 6 и 7 април.

Мандолинскот оркестар „Скопје“ со децении успешно работи и бележи значајни резултати во нашата држава и надвор од неа.

Со своите активности и учество на фестивали преставува достоен амбасадор на македонската музичка култура и уметност на Република Македонија секаде низ светот.

Најнови вести од Култура

To top