Хроника Седум измами во обид

„Вашето дете направи сообраќајка, има загинати лица“: Се претставувал како инспектор и барал пари од семејствата

Се работи на расчистување на случаите.

„Вашето дете направи сообраќајка, има загинати лица“: Се претставувал како инспектор и барал пари од семејствата

На 28.11.2023 во периодот од 20:00 до 23:32 часот во Полициската станица Свети Николе биле пријавени седум измами во обид.

Според пријавеното, едно лице, кое се претставувало како полициски инспектор, се јавувало на граѓаните и под изговор дека нивен член на семејството предизвикал сообраќајна несреќа во која има загинати лица, барал пари да им помогне да не одат во затвор.

Се работи на расчистување на случаите.

To top