Хроника Затвор Штип

Инцидент меѓу осуденици во штипскиот затвор

-До МВР имаме пријавено случај од Затворот во Штип, кога ќе завршиме со сите наши активности ќе излеземе со соопштение, директотор Мики Тодоров.

Инцидент меѓу осуденици во штипскиот затвор

Инцидент меѓу две групи на осуденици се случил синоќа во Затвор Штип. Интервенирала затворската полиција, но и полициски службеници. Директорот на Затвор-Штип, Мики Тодоров во куса изјава за МИА рече дека детали за случајот ќе има во текот на денот. Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи, Митко Бојмацалиев при денешната посета на ОВР-Свети Николе потврди дека „имало случај во Затвор-Штип“.

-До МВР имаме пријавено случај од Затворот во Штип, кога ќе завршиме со сите наши активности ќе излеземе со соопштение. Во моментот не би можел да дадам детали, зашто се уште работиме, а знаете дека сме едни од најтранспарентните, кога завршиме – информираме за тоа што сме го сработиле, рече Бојмацалиев при денешната посета на ОВР-Свети Николе.

Најнови вести од Хроника

To top