Економија

Народната банка ќе ги објави пролетните макроекономски проекции

Народната банка ќе ги објави пролетните макроекономски проекции

Раководството на Народната банка денеска на прес-конференција ќе ги презентира  редовните пролетни макроекономски проекции.

Со есенските макроекономски проекции, централната банка за годинава предвиде раст од 3 отсто и инфлација од 3,5 до 4 отсто.

На среден рок за 2025 и 2026 година,  раст од 4 отсто и инфлација од околу 2 отсто.

To top