вакцини

Пронајдени се 80 резултати на тема „вакцини“
Вести

Забраната за прием на невакцинирани деца во градинките го зголеми бројот на поплаки за повреда на правата на детето

Значително е зголемен бројот на поплаки за повреда на правата на детето. До Канцеларијата на Народниот правобранител досега се пристигнати...
Вести

Ако до 31 август родителите не достават потврда дека детето ги има примено сите вакцини нема да биде запишано во училиште

Ако до 31 август родителите не достават потврда дека детето ги има примено сите вакцини нема да биде запишано во училиште. Вакво потсетување...
Вести

Непопуларноста на вакцините падна благодарение на Филипче, а сега не се потруди да им даде значење на новите вакцини!

Воведени се две нови вакцини за ротавирус и пнеумокока, но граѓаните немаа прилика да слушнат информација за тоа кога стартува вакцинирањето,...
Вести

Важно известување до родителите: Што да направите ако вашето дете не го запишат во училиште поради непримена вакцина?

Здружението „Здравје со игла не влегува“ и Фејсбук групата со исто име, во последниов период се труди да помогне против присилна вакцинација...