уставен суд

Пронајдени се 42 резултати на тема „уставен суд“
Вести

Каракамишева-Јовановска: Владата изворно, оригинерно нормирала нова ситуација што не е дозволено според мислењето на Уставниот суд

Тоа што јас од почеток го велам и пишувам во врска со уредбата со законска сила за прашањата поврзани со изборниот процес го потврди...
Вести

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување...
Вести

Противуставно се казнети адвокатите во предметот „27 април“, одлучи Уставниот суд по иницијатива на адвокатите Зефиќ и Тошковски

Уставниот суд ги поништи решенијата на Кривичниот и на Апелациониот суд со кои парично беа казнети адвокатите Павлина Зефиќ и Панче...