унеско

Пронајдени се 55 резултати на тема „унеско“
Култура

Рок од две години за да се исполнат препораките на УНЕСКО за Охридскиот регион да не го изгуби статусот културно светско богатство

Националната комисија на УНЕСКО на Босна и Херцеговина им предложи на Центарот и советодавните тела на УНЕСКО да им дадат на Македонија...
Вести

УНЕСКО ќе расправа за статусот на Охридскиот регион, извесно поместувањето во листата светски вредности во опасност

Расправата за статусот на Охридскиот регион во УНЕСКО се очекува денеска да се најде на дневниот ред на годинешната 44. Сесија на Комитетот...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ бара итна реакција и одговорност од сите засегнати и вклучени раководни лица и органи надлежни за Извештајот на УНЕСКО

По пет месеци криење на Извештајот на Реактивната комисија на УНЕСКО за состојбата на Охрид и охридскиот регион како светско природно...