туризам

Пронајдени се 88 резултати на тема „туризам“
Економија

Бектеши: Сите трговци во туристичките места ќе можат да работат во недела и на празници, работниците ќе добијат 100% поголема дневница

Министерството за економија веќе предложи до Собранието измени и дополнувања на Законот за трговија со кои се овозможува работа во...
Вести

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесат Предлог-закон за помош на туристичкиот развој и економијата: Малите дуќани низ туристичките места да работат недела и празник

Статистиката покажува дека во недела и за време на празник, посетителите се слободни и своето време го користат за туризам и купување...
Вести

Јаневски: Годинава ја дочекавме неподготвени, не изградивме одржлива дестинација, туризмот ќе го спасуваат домашните гости

Пандемијата ја покажа суровата реалност, дека не сме изградиле одржлива дестинација, дека сме оделе на квантитет, а не на квалитет, дека...