талибанци

Пронајдени се 99 резултати на тема „талибанци“
Вести

Талибанците издадоа декрет за правата на жените, од сега не треба да се сметаат за „сопственост“ и да не се принудуваат на брак

Талибанската Влада во Авганистан денеска издаде декрет за правата на жените, во кој се наведува дека жените не треба да се сметаат за...
Вести

Македонија им обезбеди привремен престој на четворица новинари од Авганистан кои добивале закани по живот од Талибанците

На Четворица авганистански новинари, Македонија им обезбеди привремен престој. Изутрината на Меѓународниот аеродром Скопје, пристигна...