свети јован крстител

Пронајдени се 10 резултати на тема „свети јован крстител“
Живот и стил

УТРЕ Е ГОЛЕМ И ТЕЖОК ПРАЗНИК- се одбележува отсекувањето на главата на Св. Јован Крстител, воздржете се од овие работи

Православните христијани утре го одбележеуваат празникот Отсекување на главата на Свети Јован Крстител. Празникот посветен на погубувањето...
Живот и стил

Денеска е тежок празник: Наоѓање на главата на свети Јован Крстител- до крајот на денот не ги правете овие работи

Православните верници денеска го одбележуваат денот на Наоѓање на главата на Св. Јован Крстител. Великиот и славен Крстител Јован беше...