Стејт Департмент

Пронајдени се 52 резултати на тема „Стејт Департмент“
Вести

Мисајловски: Извештајот на Стејт Депарментот ги нотира криминогеноста, криминалот и корупцијата на власта предизвикани од Заев, ВМРО-ДПМНЕ ќе го врати владеењето на правото

Извештајот на Стејт Департментот на САД потврдува дека Зоран Заев и неговата влада ја зацементирале Македонија на дното. Се нотира...
Вести

Од лидер во регионот до држава која не исполнува минимум критериуми – Нов поразителен извештај за Македонија на Стејт департментот за трговија со луѓе

„Владата на Северна Македонија не ги исполнува целосно минималните стандарди за елиминирање на трговијата со луѓе, но прави значителни...
Македонија

Андоновски: Зоран Заев е опоменат од Стејт Департментот за прекумерен притисок врз судиите, влијанието врз правосудството и притисок врз новинарите

Уште еден срам од Владата на Зоран Заев на меѓународна сцена. Зоран Заев е опоменат од Стејт Департментот на САД. Владата на Зоран Заев...
Вести

Стејт Департмент застана во одбрана на новинарите Љупчо Златев и Александар Митовски кои власта ги гони за оддавање државна тајна

Стејт Департменот, односно највисоката институција за надворешна политика на САД, застанаа во одбрана на новинарите Љупчо Златев и...