просечна плата

Пронајдени се 24 резултати на тема „просечна плата“
Економија

Далеку сме од Европа, а само Африканци можат да ни завидат: Македонците тонат во сиромаштија, ништо од ветувањата на СДСМ за раст на просечната плата

Во многу земји во светот има ниски просечни плати, се живее многу тешко, работа едвај се наоѓа, а стандардот е полош и од македонскиот. Просечната...
Вести

ФТ: Падот на просечната плата покажа дека растот во јануари не се должи на зголемувањето на минималната плата, туку на сезонски ефект

Институтот за економски анализи „Finance think“  испрати став за движењата на просечната плата, по повод регистрираниот пад во февруари,...