пациент

Пронајдени се 8 резултати на тема „пациент“
Вести

Пациент спасен од сигурна смрт: За првпат во Македонија извршена тромбектомија кај 70-годишен човек со мозочен удар

Првпат во Македонија, во текот на вчерашниот ден, е извршена механичка тромбектомија кај 70-годишен пациент, кој доживеал мозочен удар. Станува...