откази

Пронајдени се 15 резултати на тема „откази“
Вести

СКАНДАЛ: НИКОБ ЛАБ остави на улица над 30 вработени, избркани без отказен рок – нечовечност сокриена со дрска спогодба

Без отказен рок, без претходна најава и од причини познати само за раководството, НИКОБ ЛАБ остави на улица над 30 од своите вработени. Доктори,...
Вести

Откази секојдневно се нижат: Од „8 Септември“ заминува главниот инфектолог, отказ дала и докторка од Инфективна

Една докторка – инфектолог дала отказ од Клиниката за инфективни болести и планира да замине да работи во приватна болница, а исто така...
Вести

Здравствената преминува во криза на пазарот на трудот: На стопанството му требаат преструктурирање и државна помош

Како да се крене на нозе стопанството? Во ситуација од опасноста од заразата со коронавирусот да ги затвори фабриките, работодавците...