општина велес

Пронајдени се 33 резултати на тема „општина велес“
Општини

Колев: Зградата на поранешното училиште „Ј.Х.К. Џинот” ќе биде пренаменета за нов клон на ОЈУДГ „Димче Мирчев”

Најдоброто за најмалите! Еден од главните приоритети е обезбедување на соодветни услови за згрижување и воспитување на нашите најмили,...
Општини

Колев: Во Велес се одвиваат градежни активности на повеќе локации, се изгради детски парк „Дизни“ како и изградба на кејот на реката „Вардар“

Денеска во посета на општина Велес работно е претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски. Заедно со пратеникот и претседателот...
Општини

Колев: Започна реконструкција и модернизација на коловозот на патниот премин на ул. „Илинденска“ – мост „Гемиџии“

Отпочна реконструкција и модернизација на коловозот на патниот премин на ул. „Илинденска“ – мост „Гемиџии“! Целокупната финансиска...
Општини

Колев: Енергетската криза и високите сметки за струја не даваат можност за развој на општината, силно го погодуваат буџетот

Денес во просториите на општина Велес, градоначалникот Марко Колев оствари средба со потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски...
Општини

Во велешката населба Превалец се бетонира дел од улица, наскоро и проект за санација на колекторот за отпадни води

Во велешката населба Превалец веќе десетина дена се изведуваат градежни работи за бетонирање на дел од улицата „Јован Басаров“ во...