општина битола

Пронајдени се 20 резултати на тема „општина битола“
Општини

Степановски: Неспособноста за практикување на власта на локално ниво во Битола се повеќе излегува на дело- оставка од директорот на ЈП Комуналец

Неспособноста за практикување на власта на локално ниво во Општина Битола се повеќе излегува на дело. Типичен пример за тоа е моменталната...
Општини

Тошевски: Во општина Битола имаме само 100% реализација на Рекет- половина мандат за Рекет, а втора половина за бегање од одговорност

Во општина Битола имаме само 100% реализација на Рекет. Половина мандат за Рекет, а втора половина за бегање од одговорност, вели советникот...
Општини

Лозановска: Бараме одговори дали позади хаосот во урбанизмот во Битола се кријат локални шерифи и моќници од СДСМ, а граѓаните се оние кои трпат штетат врз нивниот грб

Денес градоначалничката Наташа Петровска по којзнае кој пат одбегна да присуствува на седница на Совет и одлучи да не се соочи со граѓаните...
Општини

Тошевски тврди дека повисоките цени за јавен превоз во Битола ќе донесе сообраќаен хаос и зголемување на загадувањето

Од Долно Оризари доега 25 денари сега 35 денари, за Лопатица досега 50 сега 90 денари. Кукуречани беше 30 денари сега со покачувањето е 45 денари....
Општини

Градоначалничката Петровска ги остави граѓаните на цедило кога временските неприлики ја зафатија Битола

Поради поларните температури и голема количина на снежната покривка, граѓаните на Битола се соочуваат со отежнато секојдневно функционирање. Додека...
Општини

Градоначалничката на Битола со уште една кривична пријава: Во ЈКП Нискоградба ревизијата констатираше законско работење

На денешната седницата на Советот на општина Битола на дневен ред беше извештајот за спроведената ревизија во ЈКП Нискоградба, за кој...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ ОК Битола: Зголемувањето на цената за водата за пиење и тарифата за собирање на отпадните води удира директно врз џебот на граѓаните

Измина една недела од седницата на Советот на Општина Битола, а не престануваат реакциите на граѓаните на одлуката на мнозинството...