Охридско лето

Пронајдени се 23 резултати на тема „Охридско лето“
Култура

„Охридско лето“: Концерт на бугарскиот дувачки квинтет „Пилекадоне“ и „Буре барут“ во изведба на Народниот театар од Истанбул

Програмата на „Охридско лето“ за овој фестивалски ден нуди две уметнички содржини – концерт на дувачкиот квинтет „Пилекадоне“ од...
Култура

На „Охридско лето“ музичка вечер со германските уметници Турку и Чернјавска, како и театарската претстава „Странци“

Осумнаесеттиот ден на годинешното „Охридско лето“ на програмата нуди два настани – концерт на германското дуо Рубенс Турку на виолина...