никола груевски

Пронајдени се 90 резултати на тема „никола груевски“
Вести

Груевски: Автопатот Кичево – Охрид, владата на СДСМ го затекна на изграденост од 50 осто, но и покрај тоа тој една година е во застој

Сличен на проектот автопат Скопје – Штип е градбата на нов автопат Кичево – Охрид. Слична приказна како и првиот. Требало анекс,...
Вести

Груевски: СДСМ во овој нивни мандат нема да изгради, не 600 км како што тврдеше Заев, туку ниту 1 км автопат по меѓународни стандарди

Зоран Заев во емисија на ТВ 21 во мај или јуни 2017-та јавно вети дека ќе изгради 600 километри автопат во Македонија, во неговиот 4 годишен...
Вести

Груевски: Чекаа да помине една година и во перцепцијата на народот да се всади дека во поголем дел СДСМ го изградил новиот автопат, а немаат изградено ни метар

Една година новиот автопат го држеа завршен, неотворен со лажно објаснување дека не е завршен, а всушност од градежните работи не беше...
Вести

Груевски: Владата на СДСМ запре дел од започнатите проекти на ВМРО-ДПМНЕ, а дел сериозно ги забави- ова има директно негативно влијание врз (не)вработеноста

Владата на СДСМ која минува низ единаесет месеци од управувањето со државата не започна ниту еден нов проект, било тоа да е почетна фаза...
Вести

Груевски: Една од најголемите последици во економијата е на полето на инфраструктурните проекти и капитални инвестиции

Покрај претстојното зголемување на даноците, кое ќе се почувствува од страна на населението, една од најголемите последици во економијата...
Вести

Груевски: Се прават тешки преседани за да се донесе судска одлука во исто време кога СДСМ треба да го промени името по грчки терк

Денеска заврши уште едно диво, нелегално, политичко судење во кое што јасно се гледа дека судијата има добиено рок во кој треба да го...
Вести

Груевски: ВМРО-ДПМНЕ добиваше 8 години по ред препорака од кои 6 години без услов, се додека СДСМ не направи политичка криза

Главната поента на СДСМ е дека добиле препорака без услов. ВМРО-ДПМНЕ добиваше 8 години по ред препорака од кои 6 години без услов, се...
Вести

Груевски: Нашите рочишта се тераат на сила за побрзо да завршат, спротивно од она што се случува во случајот „Монструм“

Денеска уште еднаш побаравме за прв пат во овој судски совет да се изземе, односно на тој начин да се провери дали судиите, како што кажа...
Вести

Груевски: Неработењето и неспособноста на СДСМ најмногу доаѓаат до израз кога ќе се споредат со ВМРО-ДПМНЕ и нашите резултати

Има периоди, тоа се најчесто 3, 4, 5 или повеќе години кога светската економија расте и особено кога европската економија расте каде оди...
Вести

Груевски: Хајката што се води против мене е класично политичко УДБА-шко судење, какво што нема ниту во Северна Кореја

Ваква судско-политичка хајка, како што е оваа против мене, конкурира за хајка на столетието, истакна Никола Груевски, поранешниот премиер...