народен правобранител

Пронајдени се 31 резултати на тема „народен правобранител“
Вести

Народен правобранител: Вклучувањето на лицата со аутизам и обезбедување нивно целосно учество во соцо-економскиот и културниот живот е обврска на секое општеството

Човековите права, еднаквоста и недискриминацијата претставуваат дел од основните начела и принципи гарантирани со Уставот и законите...
Вести

По поднесената на претставка на ХК, народниот правобранител утврди потежок вид продолжена дискриминација од страна на МВР врз полициска службеничка по основ на пол и род

По поднесена претставака од страна на Хелсиншкиот комитет за човекови права поради дискриминација врз основа на пол и род врз полициска...
Вести

Енормно зголемување на поплаките од граѓаните, вознемирувачка состојбата за правата во правосудството, социјалната заштита и образованието

Народниот правобранител Иџет Мемети од собраниската говорница денеска го елаборираше Годишниот извештај на омбудсманот во врска со...