месо

Пронајдени се 15 резултати на тема „месо“
Храна и пијалаци

Ова ни готвачите не го знаат! Еве како да го одмрзнете месото за само неколку минути – ви треба само 1 состојка!

За да се одмрзне дури и мало парче месо, потребни се најмалку два или три часа. Можете да го забрзате процесот со помош на микробранова...
Храна и пијалаци

Готвачите го прават ова СЕКОГАШ КОГА ПЕЧАТ месо! Тие ги додаваат овие 2 состојки кои прават огромна разлика!

Го испековте месото, а целата таа вкусна маст остана печена во тавата. Ако печете зеленчук со месо, имате дополнителна димензија на вкус! Наместо...
Храна и пијалаци

Тоа што го мислиме за храната било само мит: Слабокрвноста не се лечи со цвекло, а јајцата не го креваат холестеролот?

Нутриционизмот е област која е подложна на ширење на на погрешни информации и митови за исхраната. Причините за ова се бројни, но повеќето...