масакар

Пронајдени се 4 резултати на тема „масакар“
Вести

Блаже Миневски: Дали Заев ќе го рехабилитара полковникот Апостолов, стрелан заради масакрот во Ваташа на 1 февруари 1945?

Бугарските фашисти на 16 јуни 1943 година во Ваташа ги стрелале Перо Илов, кој бил најмал со 15 години, Ванчо Гурев, Данко Давков, Илија Димов,...