лекови

Пронајдени се 77 резултати на тема „лекови“
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Да требаше да се распише тендер за во РЕК веќе 100 пати ќе беше направено, но кога се во прашање лекови за пациенти од карцином се чека со месеци

Да требаше да се распише тендер за во РЕК веќе 100 пати ќе беше направено, но кога се во прашање лекови за пациенти од карцином се чека...
Вести

Хронично болните не можат да добијат рецепти за лекови – дали на здравствениот систем му се случува колапс?

Лек од вчера не можат да добија хронични акутни болни кај ниеден матичен лекар, затоа што системот за печатење на рецептите не функционира. Како...
Живот и стил

Ова докторите не го кажуваат, а треба да го знаете: Кои намирници не смеете да ги комбинирате со лекови?

Дали сте знаеле дека она што го јадете и пиете може да влијае врз дејството на лековите? Треба да разговарате со вашиот лекар за намирниците...
Вести

Наместо спокојно да си го чека третото дете, скопјанка поминува низ голгота: Нејзиното потресно сведоштво МОРА да ги разбуди надлежните!

Дали на оваа држава, целта и’ е да останат само најздравите луѓе, сите останати пополека да си починат? Каде ни се лековите? Каде ни...