илија димовски

Пронајдени се 87 резултати на тема „илија димовски“
Вести

Димовски до Макрадули: Правевте театар и паѓавте во несвест за едно дрво, сега штитите бизнис интереси на најголемите загадувачи  

Шетавте по улици со маски, правевте театри за едно дрво паѓавте во несвест, ќе ја заштитувавте екологијата, манипулатори. Штитите бизнис...
Вести

Димовски до СДСМ: Засрамете се, економијата бележи падови откако вие сте на власт, само се зголеми бројот на ваши роднини во администрацијата

На денешната собраниска седница пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски се обрати и посочи дека СДСМ малку да се засрами,...
Вести

Димовски: Министерство за локална самоуправа да постапува брзо и да не дозволи лични одмазди и пресметки базирани на злоупотреба на моќ и службена положба

Во четвртокот поставив пратеничко прашање до Владата на Република Македонија за ајдучкото однесување на повеќе градоначалници од...
Вести

Димовски: Само Собранието во Македонија е контролирано од извршната власт, за жал нема предлог кој што не поминал од власта на СДСМ

На денешната собраниска седница, пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски посочи дека колегите од ВМРО-ДПМНЕ доста прецизно...
Вести

Димовски до СДСМ: Ова т.н. инвестирање во човечки капитал го користите како евтин популизам и груб обид за поткуп со државни пари

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски на денешната седница на Комисијата за буџет и финансирање посочи дека оваа влада...
Вести

Димовски: Едно од најголемите ветувања на оваа влада за изградба на новиот Клинички центар веќе е „реализирано“

Денеска пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски своето обраќање рече дека веројатно законот за протести со којшто ќе се ограничи граѓаните...
Вести

Димовски: Да кажувате дека парите се враќаат кај граѓаните е иста онаа лага која СДСМ им ја ветиле на Арачиновци- наместо канализација им ветила авијација

Се зголемуваат данокот на девидендите, на закупнини – значи повеќе се зема пари од граѓаните, зголемен е персоналниот данок, зголемени...