г.г. Стефан

Пронајдени се 12 резултати на тема „г.г. Стефан“
Вести

Г.Г. Стефан: Христовото воскресение не’ потсетува да размислуваме за своите постапки и да се стремиме кон љубов, верниците да се молат во своите домови и срца

Празникот на Христовото воскресение не потсетува да размислуваме за своите постапки и да се стремиме кон добродетелен живот и кон љубовта,...
Вести

Г.Г. Стефан: Духот на оваа наша славна Архиепископија беше тоа што му даваше утеха на нашиот народ и го крепеше да опстои

Одбележувањето на 1000-годишниот јубилеј на Охридската архиепископија е настан со кој би се гордеел секој народ и секоја помесна Црква,...