фенг шуи

Пронајдени се 26 резултати на тема „фенг шуи“
Живот и стил

Непотребните работи носат лоша енергија во домот – поради ова парите секогаш излегуваат од дома и сте во финансиска криза

Во фенг шуи, кинеската традиција за уредување простор, чистота и уреден дом е предуслов за добра енергија во просторот. Секојдневното...
Занимливости

Ставете го ова растение во аголот на секоја соба: Привлекува среќа и благосостојба, а штити од зли сили и болести!

Според фенг шуи, ова растение е магично и добро е да се има во домот Се верува дека ова растение привлекува среќа, пари, добра судбина...
Живот и стил

ГОЛЕМА ГРЕШКА: Еве што треба да знаете доколку имате oгледало во ходникот – сте направиле голема грешка во декорацијата

Древното учење за фенг шуи се заснова на хармонија меѓу човекот и природата, а украсувањето на домот според овие принципи значи дека...
Живот и стил

Мали чекори водат кон позитивна енергија: 8 практични фенг шуи совети кои привлекуваат пари во домот

Ако водите вечна битка со парите, според фенг шуи, постојат совети кои повикуваат на изобилство и пари во вашиот дом. Започнете со едноставни...
Занимливости

ТРИ РАСТЕНИЈА КОИ СПОРЕД ФЕНГ ШУИ ЈА ПРИВЛЕКУВААТ ЉУБОВТА КАКО МАГНЕТ: Ако ја чекате сродната душа, чувајте ги во домот!

Се верува дека овие цвеќиња во домот стануваат магични и имаат корисен ефект врз љубовниот живот. Според фенг шуи, некои растенија привлекуваат...