енергетска криза

Пронајдени се 57 резултати на тема „енергетска криза“
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Целосен колапс во енергетската криза, за СДС успех е што македонските домаќинства плаќаат најскапа цена струја во регионот

За СДС успех е што Македонија плаќа највисока цена на струја за домаќинствата од сите земји од регионот. Додека СДС носат розови очила...
Економија

Граѓаните со многу зголемени трошоци за живот во 2022, сметаат дека Македонија не е подготвена да се справи со енергетската криза

Над половина од граѓаните сметаат дека Македонија не е подготвена да се справи со енергетската криза која не очекува во наредниот...
Вести

Мицевски: Имаме енергетска криза бидејќи некој намерно не направил ремонти на одредени делови на РЕК Битола, бил фокусиран да има помал ископ, да има поголем увоз, и транспорт на електрични енергенси во државата

Во 2020-та година побаравме Надзорна расправа од причина што проблемот во Македонија енергетската криза пред да се осети во Европа...
Регион

Грчкиот Парламент го прекинува осветлувањето на фасадата со цел да се огранички потрошувачката на електричната енергија

Со одлука на претседателот на грчкиот Парламент Константинос Тасулас, а со цел да се ограничи потрошувачка на електрична енергија,...