договор со грција

Пронајдени се 92 резултати на тема „договор со грција“
Вести

Дескоски: Грција ја има истата можност како и во договорот во 1995 година да ја блокира интеграцијата на Македонија

Универзитетскиот професор, Тони Дескоски вели дека нема никаква разлика во членовите околу интеграцијата на Македонија во меѓународните...
Вести

Дескоски: Со договорот од Преспа, ние полека но сигурно го заокружуваме исполнувањето на сите грчки барања од 1992 година

Универзитетскиот професор Тони Дескоски во статус на Фејсбук, објаснува што е целта на одредбата од чл. 1, ст. 12 од Преспанкиот договор,...
Вести

Вељаноски: Договорот не извира од македонските интереси, а Македонија и Собранието се доведени пред свршен чин

Ваквото водење на процесот од тесна група на владеачки политичари, наместо јавни дебати за ова национално прашање, резултураше со тајни...
Вести

Дескоски: И да се промени Уставот и името на државата, Македонија може да биде блокирана од страна на Грција поради неуспешниот референдум

Иако референдумот беше неуспешен и пропадна, противејќи се на волјата на скоро 1,2 милиони граѓани кои гласаа против или ставот против...
Вести

Каменос: Грчкиот народ ќе го има последниот збор, споменувањето македонска нација е спротивно на кој било договор

Споменувањето македонска нација е спротивно на кој било договор и го прави бесен грчкиот народ, кој ќе го има и последниот збор без разлика...