александар даштевски

Пронајдени се 19 резултати на тема „александар даштевски“
Вести

Даштевски: Дали ЈО конечно нешто ќе преземе бидејќи целата јавност гледа што се случува, а нели јавниот интерес е пред се

Иако е празник, не можев да останам имун на најновата афера (а кој знае уште колку ги има) направена од слични ликови но сепак сосема различна...
Вести

Даштевски: Корупцијата е навлезена во секоја пора на општеството, затоа одложувањето на изборите би било погубно не само за оваа власт туку и за државата!

После се што видовме на камерите, после приведувањето на Катица, каква ќе биде довербата на граѓаните во правосудниот систем и дали...
Вести

„Претепувањето на Јанакиески и Ристовски, како и сликањето на Чавков во затвор и носи голема штета на државата“

Во емисијата „Отворено на Алфа“ политичкиот аналитичар Александар Даштевски нагласи дека тортурата во последно време многу добива...
Вести

Даштевски: Комисијата за дискриминација водеше законска постапка, притисокот на Џолев е мешање на судската во законодавната власт

Постапката е водена најтранспарентно и најзаконски Членот 16 вели дека „Комисијата за заштита од дискриминација е самостоен и независен...
Вести

Скандалозен преседан: Судот со притисок до Собранието да биде разрешен Александар Даштевски поради утврдена дискриминација на судијката Кацарска

Скандалозна и невидена иницијатива од страна на Кривичниот суд е доставена пред три дена до Собранието со цел да биде разрешен Александар...
Вести

Поранешниот член на ДИК, Даштевски: Без оглед за каков вид на референдум станува збор, треба да се исполнат два услови и тоа треба да биде јасно и недвосмислено!

Во однос на дилемите околу видот на референдумот, односно дали се работи за консултативен или задолжителен, потребно е да се исполнат...
Вести

Даштевски: Изборен законик не се менува на неколку дена пред избори, туку најмалку 6 месеци, со цел постигнување фер изборен процес

Сега треба да се вратиме многу назад, од времето на Џон Лок кој збори за достоинството и збори за повеќе партиските системи. Зошто би...