Ракомет

Славко Голужа селектор на Црна Гора?

Славко Голужа селектор на Црна Гора?

Според најавите, нов предводник на Црногорците би можел да биде Славко Голужа. 52-годишниот Хрват наводно е прв кандидат за преземање на селекторското столче на Црна Гора.

Во својата тренерска кариера Голужа работеше како селектор на Хрватска, а на клупски план има ангажмани во Загреб, Сисциа и Татран Прешов.

Во моментов Славко Голужа работи заедно со македонскиот стратег Иван Марковски на клупата на Ал-Кадсија од Кувајт.

To top