Ракомет

Раде Стојановиќ го скрати списокот – 18 ракометари остануваат во конкуренција за ЕП

Раде Стојановиќ го скрати списокот – 18 ракометари остануваат во конкуренција за ЕП

Селекторот на младинската машка ракометна репрезентација Раде Стојановиќ го скрати списокот на ракометари па 18 кои останаа во конкуренција за натпреварите со Словачка и за ЕП.

Тоа се:

голмани: Давид Брестовац, Иван Галевски

крила: Марио Стојановски, Дамјан Субашевски, Ненад Белистојаноски, Јован Даневски

пивоти: Валентин Карасманакис, Дејан Михајловиќ, Самоил Ристевски

бекови: Андреј Стојановски, Дамјан Митев, Димитар Узунчев, Мирче Калајџиески, Славчо Шулески, Кристијан Стаменковиќ, Тодор Узунчев, Томислав Димковски, Давид Димевски

To top