Ракомет

Промовирана е топката со која ќе се игра на ЛОИ (ФОТО)

Промовирана е топката со која ќе се игра на ЛОИ (ФОТО)

Јапонската компанија Молтен и Светската ракометна федерација ја промовираа официјалната топка за Олимписките игри.

Таа е изработена во Пакистан, оригиналот може да се купи во фан-шопот на ОИ за 83 евра, додека репликата чини 25 евра.

Со оваа топка ќе се играат сите натпревари на Олимписките игри во машка и женска конкуренција.

To top