Ракомет

Ново правило ќе биде имплементирано на ОИ во Париз

Ново правило ќе биде имплементирано на ОИ во Париз

На ЕП и СП  беа се дозволени 16 ракометари плус измени, на ОИ е поинаку. Бројот на дозволени играчи е 14 и плус три измени.

Сето ова е проблем за земјите кои имаат голем број на ѕвезди во тимот, па токму затоа видовме дека дел од земјите учеснички мораа да избришат голем број на познати играчи.

На ОИ замена ќе биде можна само со медицинска документација, односно само повреден играч ќе може да биде избришан од ростерот од 14 и на неговото место да биде повикана резерва.

To top