Ракомет

ЕХФ ќе ја блокира работата на ракометната федерација на БиХ

ЕХФ ќе ја блокира работата на ракометната федерација на БиХ

Ракометниот сојуз на БиХ објави соопштение во се кое вели дека ЕХФ ќе ги суспендира сите нивни репрезентации, клубови и службени лица доколку до 15 август му биде исплатен долгот на нивниот поранешен селектор Ивица Обрван, инаку некогашен селектор и на Македонија.

Долгот на РС на БиХ кон Ивица Обрван комплентно сега изнесува околу нешто помалку од 139.000 евра.

Сојузот на БиХ во соопштението нагласува дека ова е проблем што нема да може да го реши сам и бара помош за спас на ракометот.

Поврзани теми

To top