Останати спортови

Велосипедизмот завиен во црно

Велосипедизмот завиен во црно

Кралската етапа на трката низ Австрија остана во сенка поради смртта на норвешкиот велосипедист Андре Дреге.

Според организаторите, 25-годишниот велосуипедист од тимот на „Коп Репсол“, паднал додека се спуштал од највисоката австриска планина Гросглонкер кон Хајлигенблург и им подлегнал на повредите. И натаму не се познати детали за несреќата, туку е познато дека Норвежанецот бил во водечката група.

Претпослената етапа ја освои Филипо Гана од Италија, но беше откажа церемоинијата поради оваа трагедија.

To top