Останати спортови

Шест македонски борачи во Истанбул ќе бркаат пласман на ЛОИ 2024

Шест македонски борачи во Истанбул ќе бркаат пласман на ЛОИ 2024

Петмина борачи и една преставничка од понежниот пол ќе ја претставуваат Македонија на Светскиот олимписки квалификациски турнир, кој ќе се одржи во Истанбул во периодот помеѓу 9 и 12 мај.

Кај дамите обид ќе направи Вероника Рјабоволова и тоа во категоријата до 53 килограми, додека кај мажите нашата надеж ќе биде во добри настапи на Владимир Егоров (57 кг), Бесир Алили (65 кг), Расул Шапиев (74 кг), Ахмат Могамедов (86 кг) и Магомедгаџи Нуров (97 кг.

To top