Останати спортови

Рони О’Саливен го освои првиот Мастерс во Саудиска Арабија

Рони О’Саливен го освои првиот Мастерс во Саудиска Арабија

Ова беше прво издание на новиот Мастерс во Ријад, а Рони О’Саливен ќе ја напушти Саудиска Арабија со чек на 250.000 фунти.

Првото појавување на златната топка и максималниот брејк од 167 поени беа дополнителен мотив за учесниците на турнирот кој траеше само неколку дена, но најдобрите снукер играчи не успеаја да ја предизвикаат седмата обоена топка и да стигнат до атрактивниот бонус од 500.000 долари.

To top