Останати спортови

Кенијката Кипјегон постави нов светски рекорд на 1.500 метри

Кенијката Кипјегон постави нов светски рекорд на 1.500 метри

Кениската атлетичарка, Фејт Кипјегон која беше и двократна шампион го подобри својот рекорд на 1.500 метри на митингот од Дијамантската лига кој се одржува во Париз.

Актуелната светска шампионка истрча за време од 3:49.04 и така го собори сопственикот рекорд. Претходниот светски рекорд изнесуваше 3:49:11 минути и го постави во јуни минатата година.

 

To top