Останати спортови

Јарослава Махучик сруши рекорд во скок со височина стар 37 години (ВИДЕО)

Јарослава Махучик сруши рекорд во скок со височина стар 37 години (ВИДЕО)

Украинката Јарослава Махучик на митингот од Дијамантската лига во Париз денеска сруши рекорд во скок во височина кој беше стар 37 години.

Рекордот Украинката го сруши со скок од 210 сантиметри и така конечн беше соборен рекордот на Стефка Костадинова кој во 1987 година во Рим прескокна еден сантиметар помалку.

To top